top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • iconfinder_social_media_network_online_google_5000714

Πράσα Λαδερά με Γλυκοπατάτα, Κόκκινη Πιπεριά & Σαφράν: Ένα Νηστίσιμο Πιάτο για Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού

Η περίοδος της νηστείας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να υιοθετήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή και να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Επιλέγοντας λαδερά φαγητά, εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα πράσα, σε συνδυασμό με τη γλυκοπατάτα και το σαφράν, δημιουργούν ένα πιάτο γεμάτο θρεπτική αξία και μοναδική γεύση. Ας ανακαλύψουμε αυτή την υπέροχη συνταγή!


Πρασα με Γλυκοπατάτα, Κόκκινη Πιπεριά

Πράσα Λαδερά

Υλικά:

  • 4-5 πράσα (κομμένα σε ροδέλες)

  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα (σε κυβάκια)

  • 1 μεγάλη πατάτα (σε κυβάκια)

  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)

  • 2 ντομάτες τριμμένες ή 1/2 κούπα χυμό ντομάτας

  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σαφράν (διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό)

  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση

  • Χυμός από 1/2 λεμόνι


Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα υλικά: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Αν τα πράσα είναι χοντρά, τα χαράζουμε στη μέση κατά μήκος πριν τα κόψουμε σε ροδέλες.

  2. Σοτάρισμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα με την κόκκινη πιπεριά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: Ρίχνουμε τις πατάτες (γλυκοπατάτα & κανονική), το σέλινο και την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά.

  4. Καρυκεύουμε & σιγομαγειρεύουμε: Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το διαλυμένο σαφράν. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (ή όσο χρειαστεί για να καλύψει τα λαχανικά) και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.

  5. Τελικές πινελιές: Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

*extra tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας με μια φέτα χωριάτικο ψωμί και λίγες ελιές στο πλάι. Αν θέλετε κάτι πιο δροσερό, μπορείτε να το καταναλώσετε με φέτα ή γιαούρτι. Καλή όρεξη!


Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο μια εξαιρετική επιλογή για τη νηστεία, αλλά και ένας τρόπος να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με πολύτιμα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, συμβάλλοντας στην καλή υγεία και ευεξία!


Πρασα Λαδερα

Kommentare


bottom of page